Στο ύφος των αυθεντικών τρατοριών, το Il Vesuvio, προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις από τη φημισμένη ιταλική κουζίνα και ειδικότερα από τη ναπολιτάνικη εκδοχή της.

Με όνομα εμπνευσμένο από το εμβληματικό ηφαίστειο – στις παρυφές του οποίου έχει χτιστεί η Νάπολη- το Il Vesuvio περιμένει να σας υποδεχθεί καθημερινά, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Κέρκυρας στην οδό Γκύλφορδ.

Πίσω στο 1999, ο Patrizio Tonti, με μακρά εμπειρία στις επιχειρήσεις διασκέδασης για 25 χρόνια, αποφασίζει να μεταφέρει τις μνήμες και την γαστρονομική παράδοση του τόπου του στην Κέρκυρα, εγκαινιάζοντας το εστιατόριο il Vesuvio που αρχικά βρίσκεται στην περιοχή Ποταμός ( 5 χλμ μακρυά από την πόλη της Κέρκυρας).

Μετά από 13 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας και έχοντας γίνει ήδη σημείο αναφοράς για την κουζίνα του, το Il Vesuvio μεταφέρεται στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στην οδό Γκύλφορδ. Ο Patizio μη επαναπαυόμενος στην υφιστάμενη επιτυχία του εστιατορίου και με μια κίνηση υψηλού επιχειρηματικού ρίσκου, παίρνει την απόφαση να μυήσει τους ντόπιους αλλά και τους ξένους επισκέπτες του νησιού στη ναπολιτάνικη κουζίνα σε έναν πιο εύκολα προσβάσιμο από όλους χώρο.

Ένα χρόνο μετά, το 2013, το il Vesuvio έχοντας πλέον εδραιώσει τη θέση του και στη νέα τοποθεσία, ανοίγει τις πύλες της Sala Privata ενός καλαίσθητου χώρου στην απέναντι πλευρά της οδού Γκύλφορδ.

Σήμερα, με πρώτες ύλες που προέρχονται κατευθείαν από τη Νάπολη και σε συνδυασμό με φρέσκα τοπικά προϊόντα, οι αυθεντικές συνταγές παίρνουν “σάρκα και οστά” καθημερινά στο il Vesuvio και περιμένουν νέους αλλά και τακτικούς επισκέπτες του να τις απολαύσουν.